Medemblik bestaat 725 jaar! 2016-10-31T10:35:07+00:00

Medemblik viert feest in 2014!

Dit jaar bestaat de stad Medemblik 725 jaar.
In 1289 kreeg Medemblik als eerste stadje van Westfriesland stadsrechten van Graaf Floris V.
Eén jaar eerder werd Kasteel Radboud voltooid, waarmee de onderwerping van de Westfriezen werd bezegeld. Medemblik kent een bewogen en roerige geschiedenis. Het is meerdere malen geplunderd en platgebrand, o.a. door Grote Pier en zijn gevolg. Dit overigens als vergelding nadat de Medemblikkers eerder hadden huisgehouden in Friesland.

2014 wil Medemblik aangrijpen om alle evenementen en activiteiten die er al zijn extra kleur te geven. Het logo, in de vorm van een zegel, komt het hele jaar terug om de festiviteiten te verbinden en te ondersteunen. Zo komt er een speciaal gebrouwen Medemblik725 Lentebokbier, dat door meelmolen de Herder wordt uitgebracht en is er in juni een groots stadsfeest gepland. Bij het ter perse gaan van dit magazine was het complete feestprogramma nog niet bekend, maar dat dit het stadje extra reuring geeft, is een feit.

Op 25 maart, de datum waarop Medemblik het stadsrecht kreeg, staat ook iets bijzonders te gebeuren, maar dat blijft voorlopig een verrassing. Houdt het logo in de gaten en kijk voor actuele evenementen op de site: www.medemblik725.nl.

Wij wensen u heel veel plezier in jubilerende Medemblik!

 

 

Medemblik 725 Bier
 

Op dit moment ligt ons heerlijk 725Bier te lageren in de kelders van onze brouwer. Eind april zullen wij u een Medemblikker Lentebok uitleveren met de beperkte oplage van slechts 725 flessen. Iedere fles heeft een inhoud van 72,5 cl, kost € 7,25 en heeft een alcoholpercentage van 7,25%. U ziet, we hebben overal aan gedacht. Plaats via onderstaande link uw bestelling (maximaal 5 flessen p.p.) en u ontvangt van ons de reactie over de betaling en afhandeling. OP=OP.

Voor het bier, klik hier